Prvních 1000 schválených projektů v IROP

20.01.2017 07:28

Tisíc schválených projektů za osmnáct měsíců. Ministerstvo pro místní rozvoj zdvojnásobilo rychlost oproti předchozímu programovému období. Za jeden a půl roku od vyhlášení první výzvy z Integrovaného regionální operačního programu (IROP) kladně vyhodnotilo už 1 004 žádostí o podporu za více než 16 miliard korun.

Díky našemu operačnímu programu se můžeme těšit na stovky kilometrů rekonstruovaných silnic, nově pořízených vozidel pro veřejnou dopravu či například tisíce podpořených bytových jednotek se sníženou spotřebou energie.  Další stovky projektů se týkají například podpory vzdělávání a lze jím vyřešit i problém s nedostatkem míst ve školkách. Představuje tak nástroj pro řešení některých problémů a pomáhá zvyšovat kvalitu života v naší zemi. Jsem ráda za tempo, jaké je nyní nastoleno, a uděláme maximum, abychom smysluplně vyčerpali veškeré finance,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

IROP je s alokací z fondů Evropské unie 126 mld. korun největším operačním programem v ČR a má na kontě již 67 vyhlášených výzev.

Zdroj: MMR
Zpět

Vyhledávání

HSRCH © 2009 Všechna práva vyhrazena.