Karla Šlechtová je novou ministryní pro místní rozvoj

13.10.2014 08:26

Prezident Miloš Zeman dne 8. 10. 2014 jmenoval Karlu Šlechtovou ministryní pro místní rozvoj. V čele resortu nahradí Věru Jourovou, která by se měla stát eurokomisařkou. Po jmenování ji premiér Bohuslav Sobotka uvedl do funkce. Za jednu za svých priorit označila Karla Šlechtová zachování kontinuity na ministerstvu: "Chci se také soustředit na evropské dotace, regionální politiku nebo práci na stavebním řádu."
 
Premiér Sobotka při uvedení Karly Šlechtové do úřadu prohlásil, že ministr pro místní rozvoj je jedním z klíčových ministrů vlády a určil tři oblasti z rozsáhlé agendy resortu, které vnímá jako strategické. Na prvním místě je problematika evropských fondů. Jako další dvě priority zmínil i změnu stavební legislativy a oblast sociálního bydlení. Ministryně Šlechtová k nim pak přidala také oblasti regionální a územní politiky, cestovního ruchu a bytové politiky. 

Zdroj: https://www.mmr.cz/cs/Ministerstvo/Ministerstvo/Pro-media/Tiskove-zpravy/2014/Karla-Slechtova-je-novou-ministryni-pro-mistni-roz

Zpět

Vyhledávání

HSRCH © 2009 Všechna práva vyhrazena.