Pozvánka na jednání k dostavbě D7

12.09.2016 07:32

Česká republika nezařadila dostavbu D7 (R7) do seznamu prioritních staveb, u nichž žádala Evropskou komisi o výjimku při uznání dosavadních posudků EIA na vliv a dopad stavby na životní prostředí. Tím se opět odkládá její dokončení. Do této chvíle byl předpokládaný termín pro dokončení stavby rok 2023, ovšem v souvislosti s neudělením výjimky pro dostavbu D7 bude termín pro její dokončení opět posunut, přičemž konkrétní časový horizont není znám.

Dostavba D7 je přitom pro náš region klíčová. Řada zahraničních firem, které se rozhodly v našem regionu investovat do výstavby svých společností, byla při vstupních jednání přesvědčována o včasné dostavbě této strategické komunikace. Zdržení bude mít negativní vliv na rozvoj podnikání v našem regionu a tím pádem i na nezaměstnanost, která je v Ústeckém kraji již tak nejvyšší z celé ČR. Zvláště pak tato komplikace poškodí rozvoj SPZ Triangle, jejíž rozvoj je pro náš region důležitý.

Z tohoto důvodu si Vás dovolujeme pozvat na společné jednání k této problematice, jehož hlavním hostem bude ministr Životního prostředí Mgr. Richard Brabec.

Jednání se uskuteční dne 16. září 2016 v době od 12,30 hod. v budově radnice města Chomutov (Náměstí 1. Máje), zasedací místnost č. 13.  Parkovací karty je možné vyzvednout na recepci radnice.

Termín jednání byl přizpůsoben časovým možnostem pana ministra Brabce.

Cílem společného jednání bude vytvořit efektivní plán postupu při prosazování urychlení dostavby D7. Svoji účast prosím potvrďte na e-mailu: cechova@ohkln.cz nejpozději do 14. září 2016.

 

Program jednání:

  • 1. Seznámení s aktuálním stavem dostavby D7
  • 2. Představení negativních dopadů na region při opětovném prodloužení dostavby D7
  • 3. Diskuse
  • 4. Návrh dalšího postupu k prosazení urychlení dostavby D7

Mezi pozvanými jsou zástupci měst dotčených oblastí, tedy měst Chomutova, Mostu, Loun, Žatce a dále zástupci Hospodářské sociální rady Lounska, Chomutovska, Mostecka, Okresní hospodářské komory Louny, Chomutov, Most, SPZ Tringle a společnosti Nexen Tire, dále zástupci MŽV, MD a ŘSD.

K jednání budou dále přizváni i zástupci regionálního tisku.

Zpět

Vyhledávání

HSRCH © 2009 Všechna práva vyhrazena.