MMR má připraveno v IROP dalších téměř 3,9 miliardy korun na modernizaci vybraných úseků silnic

11.08.2016 09:08

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlašuje první výzvu k předkládání projektů, které spadají pod integrované územní investice (ITI). Výzva se týká rekonstrukcí, modernizací a výstavby vybraných úseků silnic II. a III. třídy. Pro výzvu je připraveno téměř 3,9 miliard korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

„Pomocí integrovaných územních investic, které podobně jako další integrované nástroje slouží k zohlednění regionálních potřeb, můžeme lépe soustředit podporu do okolí největších měst ČR a financovat projekty z našeho operačního programu, které jsou v dané lokalitě potřeba. V této výzvě se zaměřujeme na modernizaci a výstavbu silnic,“  uvedl náměstek ministryně pro řízení sekce evropských programů Zdeněk Semorád.

První výzva pro integrované projekty ITI v IROP „Vybrané úseky silnic II. a III. třídy – integrované projekty ITI“ spadá pod specifický cíl 1.1 Zvýšení regionální mobility prostřednictvím modernizace a rozvoje sítí regionální silniční infrastruktury navazující na síť TEN-T. Podpora bude směřovat na rekonstrukce, modernizace a výstavbu vybraných úseků silnic II. a III. třídy, které navazují na Transevropskou dopravní síť. Pro výzvu je připraveno téměř 3,9 miliard korun z Evropského fondu pro regionální rozvoj a téměř 300 milionů korun ze státního rozpočtu. Žadateli mohou být kraje a organizace zřizované nebo zakládané kraji. V souladu s požadavky nositelů uvedených v předložených integrovaných strategiích ITI je v této výzvě realizace projektu možná na území Pražské metropolitní oblasti mimo území hl. m. Prahy, Plzeňské a Brněnské metropolitní oblasti, Olomoucké a Ostravské aglomerace. Přesné vymezení území pro realizaci projektů je uvedeno v integrované strategii ITI.

Více informací zde.

Zpět

Vyhledávání

HSRCH © 2009 Všechna práva vyhrazena.