Nová zelená úsporám: Další šance na úspory energií pro majitele rodinných domů

02.04.2014 09:34

Ušetřit až přes polovinu nákladů budou moci majitelé rodinných domů díky programu Ministerstva životního prostředí Nová zelená úsporám. Žádosti začne Státní fond životního prostředí přijímat 1. dubna v 10 hodin.      

Program se zaměřuje zejména na zateplování rodinných domů, výměnu oken a dveří, výstavbu tzv. "pasivních domů" a výměnu starých neekologických kotlů za nové úsporné kotle na biomasu, plyn, tepelná čerpadla a instalaci solárních panelů.

Majitelé rodinných domů mohou získat až 55% podporu na zateplení rodinného domu. Na nové ekologické zdroje mohou dostat dokonce 75% dotaci. Čím víc způsobů úspory energií žadatel provede, tím vyšší podporu získá. Zároveň může dosáhnout i na jednorázový finanční bonus, a to kombinací vybraných opatření. Nově lze získat také příspěvek na pořízení solárních systémů pro rodinné domy. Finance získají opatření, která byla zahájena po 1. 1. 2013.

"Žádosti začnou přijímat 1. dubna 2014 od 10 hodin, ukončení bude buď vyčerpáním alokace, nebo nejpozději 31. října 2014 ve 12 hodin. Veškeré informace zájemci najdou na www.novazelenausporam.cz.

Zpět

Vyhledávání

HSRCH © 2009 Všechna práva vyhrazena.