Zapojte se do kampaně - Evropa v mém regionu 2016

10.05.2016 08:39

„Europe In My Region"- tak se jmenuje kampaň Evropské komise, jejímž cílem je motivovat občany, aby objevovali a dozvídali se více o projektech, které v jejich okolí financuje Evropská unie. Letos poprvé se veřejnost může zapojit do čtyř různých typů aktivit, kterými jsou dny otevřených dveří, honba za pokladem, fotosoutěž a blogerská kampaň.

Pokud výsledek projektu spolufinancovaného z prostředků EU zvěčníte na fotografii, na níž bude zřetelně vidět důkaz o financování z prostředků EU (například plakát, billboard nebo pamětní deska), máte šanci vyhrát fotografický kurz s profesionálním fotografem a výlet do Bruselu. Soutěž se koná od 2. května do 28. srpna. Více informací najdete na facebookové stránce Evropské komise a také na webových stránkách kampaně.

Na uvedeném odkazu je k dispozici mapa, na které jsou znázorněna místa spolufinancovaná evropskými strukturálními fondy, a která budou veřejnosti volně přístupná. Na jednotlivých místech po celé Evropě budou rovněž šifry, které napomohou při honbě za pokladem. Speciální sekce je zaměřena i na blogery. Pokud mezi ně patříte, určitě se zapojte!

Ve čtvrtek 5. května proběhl v rámci této kampaně tzv. „Den Evropy" na Střeleckém ostrově v Praze. Zástupci jednotlivých operačních programů zde prezentovali realizované projekty spolufinancované Evropskou unií. Bohatý byl i doprovodný kulturní program.

Zdroj

Zpět

Vyhledávání

HSRCH © 2009 Všechna práva vyhrazena.